Açıklama
Gerçek ihtiyaç listesi çıkarırken kendine kısa bir ihtiyaç profili yap: zorunlu, önemli, opsiyonel. Zorunluya 'çift bant, temiz ses, güvenilir batarya, kolay programlama'; önemliye 'sağlam kasa, iyi hoparlör, hızlı tarama'; opsiyonale 'Bluetooth, APRS, gelişmiş ekran' gibi maddeler yaz. Sonra modeli bu listeye göre puanla; reklam metnine göre değil. Bu yöntem, başkalarının önerisiyle değil kendi kullanımınla uyumlu cihaz seçmeni sağlar ve 'aldım ama bana uymadı' ihtimalini ciddi azaltır.
Detaylı Açıklama
Gerçek ihtiyaç listesi çıkarırken kendine kısa bir ihtiyaç profili yap: zorunlu, önemli, opsiyonel. Zorunluya 'çift bant, temiz ses, güvenilir batarya, kolay programlama'; önemliye 'sağlam kasa, iyi hoparlör, hızlı tarama'; opsiyonale 'Bluetooth, APRS, gelişmiş ekran' gibi maddeler yaz. Sonra modeli bu listeye göre puanla; reklam metnine göre değil. Bu yöntem, başkalarının önerisiyle değil kendi kullanımınla uyumlu cihaz seçmeni sağlar ve 'aldım ama bana uymadı' ihtimalini ciddi azaltır.
İlk Telsizi Seçmek bölümünde bu başlık, sahada doğru ayar ve doğru işletim sırasını kurmak için temel taşı görevi görür.
5.7 Gerçek ihtiyaç listesi çıkarma özelinde iyi sonuç için ayar, test ve kayıt adımlarının aynı sırayla uygulanması gerekir.
Sahadan Kısa Örnek
Örnek: Gerçek ihtiyaç listesi çıkarma ayarı sonrası iletişim kurulamadığında önce tone ve offset değerlerini doğrulayıp, ardından bir önceki çalışan kanalı geri yüklemek çoğu sorunu dakikalar içinde çözer.